Bedia Ener Kimdir?

Son Güncelleme: 28 Şubat 2014 - 1:45 0 Yorum Yazar:

Bedia Ener biyografisiBedia Ener 15 Haziran 1954 Uşak doğumlu tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısıdır.1968 yılında, Bakırköy Halkevi’nde oyunculukla sanat hayatına başlayan Beida Ener, 1970 yılında Şehir Tiyatroları kadrosuna girdi. Haldun Dormen Tiyatrosu, Gazanfer Özcan Tiyatrosu, Yeditepe Oyuncuları, Asuman Dabak Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı. Kamera karşısına geçerek, sinema ve dizi filmlerde de rol alan Ener, aynı zamanda bir seslendirme sanatçısıdır. J.K.Rowling’in kaleme aldığı dünyaca ünlü, Harry Poter adlı fantastik roman serisinin filmlerinde Profesör McGonagall’ın türkçe seslendirmesini yapmıştır.

Filmografisi
League of Legends – 2013 (Seslendirme-Lissandra)
Evlerden Biri – 2012
Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam – 2012
Devrimden Sonra – 2011
Yeşeren Düşler – 2006
Yaprak Dökümü – 2006-2011
Büyük Buluşma – 2004
Şarkılar Seni Söyler – 2003
Mustafa Hakkında Her şey – 2003
Lahmacun ve Pizza – 2002
Derya & Deniz – 2002
Gülbeyaz – 2002
Karanlıkta Koşanlar – 2001
Külyutmaz – 2000
Mirasyediler – 1995

Bedia Ener Kimdir? ile Benzer Yazılar:

28 Şubat 2014 Saat : 1:45

Bedia Ener Kimdir? Yazısı için Yorum Yapabilirsiniz

------   İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ------ ------------------------------------------------------- ------   SPONSOR BAĞLANTI ------