Burçin Abdullah Kimdir?

Son Güncelleme: 10 Mayıs 2014 - 3:00 0 Yorum Yazar:

Burçin Abdullah biyografisiBurçin Abdullah 22 Temmuz 1987 Bursa doğumlu sinema ve dizi oyuncusudur. 1998 yılında Star TV’de yayınlanmaya başlayan Üvey Baba isimli dizide küçük kız rolüyle ünlendi.

Burçin Abdullah oyunculuk kariyeri boyunca, Beşinci Boyut, Büyük Buluşma, Kara İnci, Kollama gibi yapımlarda rol aldı.

Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisinde ise Selim ve Erdoğan karakterlerini yurt dışına kaçıran Ayçe rolünde oynadı. 2013 yapımı olan ve üç ayrı kıta da, dört farklı ülkede çekilen “Selam” adlı filmde Afganistan’a giden bir öğretmeni canlandırmıştır.

Burçin Abdullah, Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünü mezunudur.

Filmografi

Hatasız Kul Olmaz, 2014
Herşey Yolunda Merkez -TV Dizisi Dilek 2013
Selam -Sinema filmi Zehra 2012
Kötü Yol- TV Dizisi Filiz 2012
Dila Hanım -TV Dizisi Fatma 2012
Bir Zamanlar Osmanlı -TV Dizisi 2012
Fatmagül’ün Suçu Ne? -TV Dizisi Ayçe 2011
Kollama -TV Dizisi İnci 2008
Kara İnci – TV Dizisi Darmananka 2007
Beşinci Boyut -TV Dizisi Filiz 2005
Büyük Buluşma -TV Dizisi Pınar 2004-2006
Üvey Baba -TV Dizisi Lamia 2000
Acı Günler TV Dizisi Ayşe 1997

Burçin Abdullah Kimdir? ile Benzer Yazılar:

10 Mayıs 2014 Saat : 3:00

Burçin Abdullah Kimdir? Yazısı için Yorum Yapabilirsiniz

------   İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ------ ------------------------------------------------------- ------   SPONSOR BAĞLANTI ------