Evrim Solmaz Kimdir

Son Güncelleme: 12 Eylül 2015 - 11:51 0 Yorum Yazar:

Evrim Solmaz biyografisiEvrim Solmaz 27 Ağustos 1972 Ankara doğumlu Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.

Kariyerine 1990 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde başladı. Dört yıllık eğitiminin ardından 1994 yılında İstanbul’a yerleşen oyuncu, burada Beşiktaş Kültür Merkezi’nde “Otogargara” adlı Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı müzikli oyunla profesyonelliğe adım attı .

Ardından “Bir İstanbul Masalı ” adlı oyunu ve “Gümüşsuyu Papatyalar ” adlı tek kişilik oyunu oynadı. Son olarak 2009 yılında”Kumsal” adlı oyunda rol aldı. Kamera karşısına 1995 yılında ilk kez geçerek sinema ve dizi filmlerde oynayan Evrim Solmaz, Çasod üyesidir. Solmaz; Jazz Cafe gibi oluşumlarda oyunlar sergilemiş, caz şarkıcılığı yapmış, dans, folklör, mankenlik, binicilik, savaş sanatları ve oyunculuk gibi eğitimler edinmiştir. Devam eden yıllarda birçok tiyatro, sinema, tv dizisi ve tv filmlerinde rol aldı.

Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Oyunculuk odaklı master(yüksek lisans) yapmış olan Solmaz, 2006 yılından itibaren Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olup, Ankara – Bursa – İzmir – Marmaris ve İstanbul’daki okullarda “Sahne Tatbikatı” dersleri vermektedir.

Ayrıca 2000 yılından beri savaş sanatları ile ilgilenen sanatçı 4 yıl kick-boks yapmış, 2004’den beri ise Ebmas da Wing Tzun Kung Fu ve Escrima dallarında “eğitmenlik eğitimi” almıştır.

Evrim Solmaz, 2013 yılında Arda Şener ile dünya evine girmiştir.
Filmografisi
Sinema Filmleri:

2005 Sen Ne Dilersen (Yön : Cem Başeskioğlu)
2005 Maskeli Beşler (Yön : Murat Aslan)
2005 Beyza’nın Kadınları (Yön : Mustafa Altıoklar)
2004 Hababam Sınıfı Askerde (Yön : Ferdi Eğilmez)
1999 Kaçıklık Diploması (Yön : Tunç Başaran)
1999 Seven Eleven (Kısa film-Yön : Kerem)
Tv Dizileri ve Tv Filmleri:

2015 Diriliş Ertuğrul
2011-2013 Umutsuz Ev Kadınları
2009-2010 Hanımın  Çiftliği
2008 Yaban Gülü
2007 Yaralı Yürek
2006 Yaşanmış Şehir Hikayeleri
2005 Kayıt Dışı
2005 Sevda Tepesi
2005 Ömer Seyfettin Hikayeleri-Çanakkale’den Sonra
2005 Ömer Seyfettin Hikayeleri-Velinimet-Uçurumun Kenarında
2004 Büyük Buluşma
2004 Paydos
2003 Zerda
2002 Karaoğlan

İlginizi Çekebilecek Diğer Linkler:

Evrim Solmaz Kimdir ile Benzer Yazılar:

12 Eylül 2015 Saat : 11:51

Evrim Solmaz Kimdir Yazısı için Yorum Yapabilirsiniz

------   İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ------ ------------------------------------------------------- ------   SPONSOR BAĞLANTI ------