Fırat Tanış Kimdir?

Son Güncelleme: 22 Şubat 2014 - 2:02 0 Yorum Yazar:

Fırat Tanış biyografisiNuri Fırat Tanış 1975 İstanbul Türk oyuncu ve müzisyendir. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı, tiyatroya lise döneminde Mehmet Beyazıd Lisesi’nde başladı.

Bir süre Şehir Tiyatrosu’nda görev yaptığı 1998-2001 yılları arasında Başar Sabuncu,Mehmet Ulusoy, Kemal Kocatürk gibi yönetmenlerle çalıştı.

2000-2010 tarihleri arasında Sır Çocukları-2002, Tramvay-2003, Beyaz Melek, Dilber’in Sekiz Günü, Vay Arkadaş-Manik, Tik, Dildo sinema filmlerinde ve Adem ile Havva, Radyo-Madyo, Yedi Tepe İstanbul, Felek Ne Demek, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Aşka Sürgün, Ihlamurlar Altında, Menekşe İle Halil, Geniş Aile televizyon yapımlarında rol aldı. Müzik alanında da çalışmaları olan sanatçının sözü-müziği kendine ait olan çalışmaları Emre Altuğ, Levent Yüksel, Gülay gibi yorumcular tarafından seslendirilmiştir. 1 Ekim 2012’de kurulan günlük soL Gazetesi’nin kültür sayfasında 3 Aralık 2012’den itibaren köşe yazarlığı yapmaktadır. 10 Haziran 2013 itibari ile dizi oyunculuğunu bıraktığını açıklamış, buna sebep olarak televizyon kanallarının 2013 Taksim Gezi Parkı protestolarına yeterli yayın saati ayırmamasını göstermiştir.
Sahip olduğu ödüller

Testosteron
2009 İsmail Dümbüllü Ödülü
Dilber’in Sekiz Günü
3.İpekyolu Film Festivali (Ulusal Altın Karagöz Film Yarışması), 2008, En İyi Erkek Oyuncu 20. Ankara Film Festivali
En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
2008 Dilber’in Sekiz Günü
Sır Çocukları
14. Ankara Film Festivali, 2002,Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu
39. Antalya Film Festivali, 2002, En İyi Erkek Oyuncu
İskenderiye Film Festivali, 2003, En İyi Erkek Oyuncu
22. İstanbul Film Festivali, 2003, En İyi Erkek Oyuncu
24. Siyad Türk Sineması Ödülleri, 2002, Umut Veren Genç Oyuncu

Filmografisi

F Tipi film – Grup Yorum Projesi 2012
Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam – 2012
Bir Zamanlar Anadolu’da – 2011
Devrimden Sonra – 2011
Vay Arkadaş – 2010
Geniş Aile – 2009
Dilber’in Sekiz Günü – 2008
Beyaz Melek – 2007
Menekşe ile Halil – 2007
Felek Ne Demek? – 2006
Tramvay (film) – 2006
Yolda / Rüzgar Geri Getirirse – 2005
Ömer Seyfettin: Fon Sadristsyn Karısı ve Oğlu – 2005
Ihlamurlar Altında – 2005
Aşka Sürgün – 2005
Şeytan Ayrıntıda Gizlidir – 2004
Kin ve Gül – 2003
Sır Çocukları (Velid) – 2002
Yeditepe İstanbul – 2001
Sürgün İnek 2014

Fırat Tanış Kimdir? ile Benzer Yazılar:

22 Şubat 2014 Saat : 2:02

Fırat Tanış Kimdir? Yazısı için Yorum Yapabilirsiniz

------   İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ------ ------------------------------------------------------- ------   SPONSOR BAĞLANTI ------