Haldun Boysan Kimdir?

Son Güncelleme: 19 Nisan 2014 - 3:42 0 Yorum Yazar:

Haldun Boysan biyografisiHaldun Boysan 6 Temmuz 1958 Ankara doğumlu Türk sinema oyuncusu ve seslendirme sanatçısı, Gazeteci ve mimar Aydın Boysan’ın oğludur. Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümü mezunudur.

T.E.D. Ankara Koleji’ni bitirdi. Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümünden 1987 yılında mezun oldu.
A.S.T. ve Yeni Tiyatro İstanbul Şehir Tiyatrosunda görev yaptı.
İngilizce-Türkçe dublaj yapmaktadır. Haldun Boysan koyu Beşiktaş’lıdır. Birçok sinema filmi ve dizilerde oynamıştır.

14 Ocak 2014 tarihinde Kanal D Ekranlarında gösterime giren “Zeytin Tepesi” dizisinde başrol oyuncusu olarak Aslıhan Gürbüz oynuyor. Diğer rollerde Tayanç Ayaydın, Atilla Saral, Zerrin Sümer, Haldun Boysan, Salih Bademci, Ayça Varlıer, Hakan Karahan gibi sanatçılar var. Zeytin tepesi’nin yapımcılığını MF Yapım Faruk Bayhan ve Faruk Aksoy üstlendi.

1999 yılında 11. Ankara Film Festivalinde En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü, Gemide adlı filmdeki performansıyla kazanmıştır.

Filmografisi
Kara Melek (1996) – Cevdet Yaman
Çılgın Bediş (1998) – Partal
Aşkın Dağlarda Gezer (1999)
Merdoğlu (2000)
Vasiyet (2001)
Gülbeyaz (2002) – Ali Kemal
Karaoğlan (dizi) (2002) – Cemşit
Hürrem Sultan (dizi) (2003) – Firuz Ağa
Kurtlar Vadisi (2003) – Tombalacı Mehmet
Esir Şehrin Gözyaşları – 2003 (2003)
Brindar (2004)
Aynalar (2004)
Görünmez Adam (2004)
Bir Aşk Hikayesi (2004) (2004)
Kısmet (2005) – Hüseyin
Asla Unutma (2005) – Nedim
Zaman Tüneli (2005)
Silahların Gölgesinde (2005)
Gen (film) (2006)
Köprü (2006) – Hüdai
Meçhule Gidenler (2006) – Organ Mafyası
Taşa Yazılan Aşk (2006)
Hayat Türküsü (2006)
Camgöz – Kan ve Vanilya (2007) Kara Cemal
Dağlar Delisi (2007)
Kara Güneş (2007)
Canım Ailem (2008)
Beni Unutma (2008)
Servet Avcısı (2008)
Hesaplaşma (2009)
Kapalıçarşı (dizi) (2009)
Abimm (2009)
Sensiz Yaşayamam (2010)
Çakıl Taşları (2010)
Canan (dizi) (2011) – Orhan
Firar (dizi) (2011)
Esir Şehrin Gözyaşları – Bir Ferhat ile Şirin Hikayesi (2012)
Merhamet (dizi) (2013) – Necati
Zeytin Tepesi (2014)
Gülcemal, 2014

İlginizi Çekebilecek Diğer Linkler:

Haldun Boysan Kimdir? ile Benzer Yazılar:

19 Nisan 2014 Saat : 3:42

Haldun Boysan Kimdir? Yazısı için Yorum Yapabilirsiniz

------   İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ------ ------------------------------------------------------- ------   SPONSOR BAĞLANTI ------