Jale Aylanç Kimdir?

Son Güncelleme: 25 Kasım 2014 - 1:35 0 Yorum Yazar:

Jale Aylanç biyografisiJale Aylanç 1948 İstanbul doğumlu Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

Sanat hayatına, 1964 yılında Halkevlerinde tiyatro ile başlayan Aylanç, ertesi yıl Orhan Elçin Tiyatrosu’nda sahneye çıkmaya devam etti.

Daha sonra Ankara Birlik Tiyatrosu Sahnesi’nde görev yapan sanatçı, Ankara Sanat Tiyatrosu’na geçmesinin ardından, bu kuruluşta 20 yıldan fazla süreyle birçok oyunda rol aldı.
Tiyatroyla birlikte seslendirme çalışmalarına da başlayan sanatçı, TRT’nin ilk dublaj ustalarından biridir. Jale Aylanç, kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol almıştır.

Sahip olduğu Ödüller
Sanat Kurumu, 1990, Tiyatro Onur Ödülü
5. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, 2000, Onur Ödülü

Filmografisi
Yeşil Deniz – 2014
Rüzgarlı Sokak – 2013
Suskunlar – 2012
Gece Sesleri- 2008
Beni Unutma – 2008
Nazlı Yarim – 2007
Hayat Türküsü – 2006
Fırtına – 2006
İnsan Kurdu – 1997
Tersine Akan Nehir – 1996
Düttürü Dünya – 1988
Kırlangıç Fırtınası – 1985

Jale Aylanç Kimdir? ile Benzer Yazılar:

25 Kasım 2014 Saat : 1:35

Jale Aylanç Kimdir? Yazısı için Yorum Yapabilirsiniz

------   İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ------ ------------------------------------------------------- ------   SPONSOR BAĞLANTI ------