Melahat Abbasova Kimdir?

Son Güncelleme: 24 Aralık 2013 - 12:54 0 Yorum Yazar:

Melahat Abbasova biyografisiMelahat Abbasova 18 Mayıs 1969, Bakü – Azerbaycan doğdu.  Azerbaycanlı tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu ve yönetmen. Azerbaycan Güzel Sanatlar Enstitüsü Tiyatro ve Sinema Oyunculuğu Bölümü mezunu olan Abbasova, Şehir Tiyatroları kadrolarında yer almakta olup, Azerbaycan’da dünyaya gelmiş ve sanat yaşamına başladığı ülkesinden evlendikten sonra ayrılarak, Türkiye’ye yerleşmiştir. Sanatçı, bir çok oyunda rol almanın yanısıra, tiyatroda yönetmenlik de yapmaktadır. “Seneye Bugün” adlı oyunla da ilk reji çalışmasını yaptı. Melahat Abbasova, tiyatro dışında sinema ve dizi filmlerde de rol alıyor.

Rol aldığı tiyatro oyunları:
Deri Ceket
Lüküs Hayat
Tensing
İstanbul’un Gözleri Mahmur
Çalıkuşu
Moliere ya da Kara Komplo
Pembe Konağın Gelinleri
Sarıpınar 1914
Filmografisi:
Binbir Gece – 2006
Köpek – 2005
Hacı – 2005
Asla Unutma – 2005
Hayatın İçinden – 2004
Yaralı – 2002
Eskici Baba – 2000
Ayrı Dünyalar – 1998
Yalan – 1997
Hüzün Çiçeği – 1996
Süper Baba – 1993
Süreyya – 1986

Melahat Abbasova Kimdir? ile Benzer Yazılar:

24 Aralık 2013 Saat : 12:54

Melahat Abbasova Kimdir? Yazısı için Yorum Yapabilirsiniz

------   İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ------ ------------------------------------------------------- ------   SPONSOR BAĞLANTI ------