Peker Açıkalın Kimdir?


Peker Açıkalın biyografisiPeker Açıkalın  1 Mart 1963 İstanbul doğumlu Türk oyuncudur. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunudur.

Mezun olduktan sonra Nedim Saban, Taner Barlas ve Ali Poyrazoğlu tiyatrolarında oyunculuk yapmıştır.

1993 yılında kendi tiyatrosunu açtı. “Darbukatör Şeytan” adlı oyunu ile , Güney Doğu’yu da kapsayan, 36 ilde gerçekleştirdiği bir Türkiye turnesi yaptı. Borçlarını ödeyinceye kadar Türkiye turnesi devam etti ve tiyatroyu kapattı. O gündür bugündür de tiyatro yapmıyor.

2002 yılında komik olmayan tek rolünü “Kolay Para” filminde oynar ve bununla yine tek oyunculuk ödülünü alır: 2003 Sadri Alışık En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü. Bu film hayatında bir dönüm noktasıdır. Kış ortasında üzerinde tişörtle oynadığı için önce zatürree olur, ardından aort kökü iltihaplanması nedeniyle tıp literatürüne geçen bir ameliyat geçirir. Kalbi 16 saat dışarıda kalarak aort kökü değiştirilir. 37 kiloya düşen Açıkalın, yarım kalan filmini sayıkladığı 97 günlük yoğun bakımdan adeta yeni bir insan olarak çıkar.

1987 yılında Nilüfer Açıkalın’la evlenir, 1994 yılında ise boşanmışlardır. Sanatçı ilk önce 1982 yılında “Kim Bunlar?” isimli televizyon programı ile TRT 1 kanalında kitlelerin önüne çıkmıştır.

Dizide aynı zamanda Levent Tülek de rol almıştır. Birçok dizide rol almıştır. Avrupa Yakası adlı televizyon dizisinde, Gaffur karakterini kapıcı rolüyle ekrana taşımış ancak çeşitli sebeplerden dolayı Avrupa Yakası kadrosundan ayrılmıştır. Dizi, kadrosuna Binnur Kaya ve Gürgen Öz’ü dahil ederek yoluna devam etmiştir. Ünlü oyuncu daha sonra TRT 1’de yayınlanan, başrollerinde Emre Altuğ ve Ragga Oktay’ın bulunduğu Mert ile Gert dizisinde Zihni Göktay’ın oğlunu oynamıştır.

Filmografi

1994: Gülşen Abi – Alper
1995: Çiçek Taksi – Ömer
2002: Ekmek Teknesi – Cengiz
2002: Ev Hali – Oral
2006: Avrupa Yakası – Gaffur Aksoy
2007: Yalan Dünya – Nibun
2008: Mert İle Gert – Cenabettin Seçkin
2010: Yahşi Cazibe – Peker Pekmez
2012: Türk’ün Uzayla İmtihanı – Ziya
Filmler
1999: Kara Kentin Çocukları – Özgür
2002: Kolay Para – Ender
2003: Hababam Sınıfı Merhaba – Psiko
2004: Hababam Sınıfı Askerde – Psiko
2005: O Şimdi Mahkum – Erketeci
2005: Maskeli Beşler İntikam Peşinde – Bahattin
2005: Hababam Sınıfı Üç Buçuk – Psiko
2006: Maskeli Beşler: Irak – Bahattin
2006: Amerikalılar Karadeniz’de 2 – Ercüment
2008: Maskeli Beşler: Kıbrıs – Bahattin
2008: Destere – Hayrettin
2009: Türkler Çıldırmış Olmalı – Kadir
2014: Gülcemal

------   BENZER LİNKLER ------

Peker Açıkalın Kimdir? ile Benzer Yazılar:

19 Nisan 2014 Saat : 3:13

Peker Açıkalın Kimdir? Yazısı için Yorum Yapabilirsiniz

------   İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ------ ------   SPONSOR BAĞLANTI ------

SPONSOR BAĞLANTI.