Tomris İncer Kimdir?

Son Güncelleme: 15 Aralık 2014 - 1:12 0 Yorum Yazar:

Tomris İncer biyografisiTomris İncer 16 Mart 1948 Bulgaristan doğumlu Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.

1974 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları kadrosuna giren sanatçı, çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı, özel tiyatrolarda oynadı. En önemli çıkışını Bir İstanbul Masalı adlı diziyle yaptı.

1973 yılında Türkan Şoray’ın oynadığı, ”Azap” filmi ile sinemaya başlayan Tomris İncer, halen aktif olarak oyunculuk yaşamına devam ediyor. Tomris İncer, son olarak Böyle Bitmesin adlı dizide Hümeyra karakterini oynamıştır

Sahip olduğu ödülleri
9. Adana Altın Koza Film Şenliği – 1995, En İyi Kadın Oyuncu, Aylaklar
15. Ankara Uluslararası Film Festivali – 2003, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Çamur
8. Sadri Alışık Ödülleri – 2003, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Gönlümdeki Köşk Olmasa
8. Afife Tiyatro Ödülleri, Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu, 3. Richard ve Medea, 2004

Filmografisi
Racon – 2015
Böyle Bitmesin – 2012
Aşk ve Ceza – 2010
Tramvay (film)- 2006
Binbir Gece – 2006
Yedi Günah, Yedi Tepe, Bir Metropol – 2005
Bir İstanbul Masalı – 2003
Aşk ve Gurur – 2002
Gönlümdeki Köşk Olmasa – 2002
Karşılaşma – 2002
Çamur – 2002
O da Beni Seviyor – 2001
Bana Old and Wise’ı Çal – 1998
Kuşatma Altında Aşk – 1997
Aylaklar – 1994
Tersine Dünya – 1993
Gizli Yüz – 1990
At Gözlüğü – 1978
Azap – 1973

Tomris İncer Kimdir? ile Benzer Yazılar:

15 Aralık 2014 Saat : 1:12

Tomris İncer Kimdir? Yazısı için Yorum Yapabilirsiniz

------   İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ------ ------------------------------------------------------- ------   SPONSOR BAĞLANTI ------